Ajax officieus landskampioen na ruime zege tegen FC Utrecht

Geplaatst op maandag 13 mei 2019 @ 08:40 , 136 keer bekeken

Amsterdam kan zich gaan opmaken voor het 34e kampioensfeest van Ajax. Omdat de ploeg van Erik ten Hag zelf met 4-1 won van FC Utrecht en PSV verloor in Alkmaar is de Eredivisie beslist.
De wedstrijd begon voor Ajax heel anders dan van te voren werd gehoopt. Binnen de minuut kwam FC Utrecht al op voorsprong en de minuten die daarop volgde verliepen ook erg onrustig.
Toen de het-zal-toch-niet-weer-gedachte steeds meer de hand leek te krijgen op de tribune sloeg Klaas Jan Huntelaar genadeloos toe. Na een uitstekende aanval zorgde de spits voor de gelijkmaker, waarna een periode volgde waarin Ajax oppermachtig was op het veld. Het eenrichtingsverkeer kon echter niet in doelpunten omgezet worden.

Waar iedereen zich neer leek te leggen bij een gelijke stand in de rust volgde in de blessuretijd toch nog de voorsprong. Donny van de Beek kopte uit een voorzet van Dusan Tadic de 2-1 binnen, waardoor een enorme orkaan van vreugde in de Johan Cruijfd ArenA volgde.
Snel na rust volgde een nieuwe explosie van vreugde op de tribunes toen in Alkmaar AZ op voorsprong was gekomen tegen PSV. Ajax ging vervolgens op jacht naar een ruimere voorsprong. Het kreeg daarvoor ook voldoende kansen tot Tadic een kwartier voor tijd de wedstrijd besliste. Vijf minuten later werd het nog mooier toen Ajax een penalty kreeg en Tadic met zijn tweede goal voor de 4-1 zorgde.

Ajax kon de resterende minuten probleemloos uitspelen. Toen de wedstrijd voorbij was, werd de blessuretijd van AZ - PSV op de grote schermen getoond. Nadat ook die pot voorbij was en PSV had verloren, barstte het feest los in Amsterdam. Theoretisch gezien zou Ajax de titel nog kunnen mislopen, maar gezien het enorme verschil qua doelsaldo kwam overal het besef dat het beslist is. Voor het eerst sinds 2014 zal Ajax weer tot landskampioen gekroond gaan worden.