Wachten op een wonder: zevenklapper moet Oranje redden

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 @ 08:42 , 27 keer bekeken

Wachten op een wonder: zevenklapper moet Oranje redden
Minstens zeven doelpunten moet het Nederlands elftal vanavond maken in het duel met Zweden om nog een kans te maken op het WK voetbal van 2018 in Rusland. En dat kan niet. Of toch wel? Welnee!
Om te beginnen even een lekkermakertje:
Nederland - San Marino 11-0 (EK-kwalificatie 2011)
Nederland - Hongarije 8-1 (WK-kwalificatie 2013)
Tja, dat waren nog eens uitslagen, en ze dateren uit een nog niet eens zo heel ver verleden. Maar sindsdien is er veel veranderd, en hoe onhaalbaar lijken ze op dit moment! Zeker, een overwinning met zeven doelpunten verschil is mogelijk, maar hoe positief je ook in het leven staat, alle voortekenen wijzen op een roemloze aftocht van Oranje vanavond. 
Want wat de ploeg de afgelopen twee jaar tijdens de kwalificatiereeks liet zien, was in de meeste gevallen ontluisterend.  Zowel onder Danny Blind als onder diens opvolger Dick Advocaat zakte de ploeg geregeld door de ondergrens, met de wedstrijd in Bulgarije als triest dieptepunt. 

Geest geknakt
En ook het laatste duel, zaterdag tegen Wit-Rusland, deed pijn aan de ogen. Dat kwam weliswaar voor een belangrijk deel vanwege de wetenschap bij de spelers dat Zweden Luxenburg met 8-0 van de mat had geveegd, en de opdracht om het WK te halen schier onmogelijk was geworden.
Maar toch, je had mogen verwachten dat de ploeg haar best zou doen om het doelsaldo enigszins op te poetsen. Niets daarvan, de geest leek geknakt bij de fine fleur van het Nederlandse voetbal.
Fitte selectie
Het is maar de vraag of de spelers er vanavond wat meer zin in hebben. 7-0 moet het worden, of 8-1, of 9-2, en ga zo maar door. Uitslagen die in het hedendaagse voetbal nauwelijks meer voorkomen, en Oranje heeft dat al een poosje niet meer voor elkaar gekregen, zeker niet met deze spelersgroep. Een lichtpuntje: vanavond kan Advocaat putten uit een fitte selectie. Verwacht wordt dat hij enkele wissels zal toepassen in vergelijking met zaterdag. Zo zouden de Ajacieden De Ligt, Veltman en Klaassen weleens een basisplaats kunnen krijgen.
Maar goed, tegen een zeer gedegen Zweedse ploeg is het sowieso al moeilijk om te scoren, laat staan dat je er zeven maakt. En Advocaat heeft al laten weten dat hij vanavond in Amsterdam niet met een extreem aanvallende ploeg zal starten. Hij ziet er niets in om met twee centrumspitsen en twee vleugelaanvallers af te trappen. 
 
Robben zwaait af
En dus rest ons bidden, hard bidden, en wachten op een wonder. En daar gelooft zelfs Arjen Robben niet meer in. Alles wijst erop dat de aanvoerder van Oranje na veertien jaar en 96 interlands afzwaait bij het Nederlands elftal. De 33-jarige Robben wil nog een keer alles geven voor Oranje, al gelooft hij niet dat een overwinning met zeven doelpunten verschil mogelijk is.
"Natuurlijk gaan we er voor", zei hij. "Maar ik moet ook de realiteit onder ogen zien. Ik wil me niet helemaal voor gek zetten. We moeten ons goed presenteren en een goede uitslag neerzetten. We moeten in ieder geval winnen." En dat laatste lijkt al moeilijk genoeg.
Voor de gokkers is veel geld te verdienen mocht het Oranje toch lukken om Zweden te verslaan. Wie bij wedkantoor Unibet 1 euro heeft ingelegd op een overwinning van 7-0, krijgt er 251 euro voor terug. 
Om de moed erin te houden, toch deze nog maar even:
Nederland - Noorwegen 9-0 (WK-kwalificatie 1972)
Nederland - Cyprus 7-0 (EK-kwalificatie 1987)

info: MSN SPORT 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: